výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Suroviny: 1 nastrouhaný vanilkový lusk, 1-2 žloutky, 3-4 lžičky moučkového cukru, 250 ml mléka, 1 lžička bramborového škrobu
Postup:
Žloutky utřeme s vanilkou a cukrem. V hrnci svaříme více než polovinou mléka. Zbytek studeného mléka smícháme s bramborovým škrobem a zvolna vléváme do horkého mléka. Za stálého míchání opět uvedeme do varu. Horkou hmotu stále mícháme a postupně ji spojujeme s utřenými žloutky. Vychladíme, přitom několikrát zamícháme, aby na povrchu nevznikl škraloup. Vanilková omáčka je vhodným doplňkem k ovocnému želé, ke kyselu, krupicové a kukuřičné kaši, k rýži na sladko, syrovému i kompotovanému ovoci a k moučníkům z piškotového těsta.
Přečtěte si také:
Kotlety na rýži Suroviny:
plátky vepřové kotlety (nebo kuřecí řízky) podle počtu strávníků, 1-2 hrnky rýže, dvojnásobný počet hrnků vody, 1-2 kostky masoxu, 1 sáček (350 g) mražené zeleniny (např. směs hrášek, mrkev, kukuřice), sůl, mletý pepř, olej, 2 […]
5555 rad pro šikovné hospodyňky Domácnost je místem, kde trávíme většinu svého času, přitom právě doma na nás čeká spousta nástrah či nepříjemností: přesolíme nebo připálíme oběd, moučník nechce kynout, nedopatřením vzniklá skvrna nejde odstranit, kousek prádla obarví […]
Tvarohová buchta Suroviny na spodní vrstvu:
300 g hladké mouky, 1/4 prášku do pečiva, 100 g másla, 100 g cukru, 1 vejce, trochu kakaa, 5 lžic mléka.
Suroviny na náplň:
500 g tvarohu ve vaničce, vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 200 ml […]
Zapečené palačinky Suroviny:
1/2 l mléka, 5 vajec, 1/4 kg hladké mouky, 250 g špenátu, 2 dl oleje česnek, 1 hermelín
Postup: Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do […]
Ředkvičky v naší kuchyni Ředkvičky patří mezi velice oblíbenou jarní zeleninu. Na pultech obchodů je nacházíme v těchto jarních měsících. Pěstují se různé odrůdy od kulatých, až po protáhlé tvary. Mají sladkou a přitom mírně štiplavou chuť, kterou způsobuje […]
Jidáše – tradiční velikonoční pečivo Tento druh pečiva se podle velikonční tradice peče na Zelený čtvrtek. Dělají se různé tvary a po upečení se maže medem.
Co k tomu potřebujete?
500 g hladké mouky, 50 g droždí, 1 lžíce pískového cukru, ¼ litru mléka, 50 g másla, 1 […]