výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Vanilková omáčka

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

10.10.2012 Publikoval(a) (604)
Rubrika: Omáčky

Suroviny: 1 nastrouhaný vanilkový lusk, 1-2 žloutky, 3-4 lžičky moučkového cukru, 250 ml mléka, 1 lžička bramborového škrobu
Postup:
Žloutky utřeme s vanilkou a cukrem. V hrnci svaříme více než polovinou mléka. Zbytek studeného mléka smícháme s bramborovým škrobem a zvolna vléváme do horkého mléka. Za stálého míchání opět uvedeme do varu. Horkou hmotu stále mícháme a postupně ji spojujeme s utřenými žloutky. Vychladíme, přitom několikrát zamícháme, aby na povrchu nevznikl škraloup. Vanilková omáčka je vhodným doplňkem k ovocnému želé, ke kyselu, krupicové a kukuřičné kaši, k rýži na sladko, syrovému i kompotovanému ovoci a k moučníkům z piškotového těsta.

Přečtěte si také:

  • Háčkování – dlouhý sloupek (DS)Háčkování – dlouhý sloupek (DS) http://www.youtube.com/watch?v=ndT1nfMA4Fg
  • Nové jaroletní číslo časopisu “Ona ví” již v prodejiNové jaroletní číslo časopisu “Ona ví” již v prodeji Květnové a červnové číslo je plné květinových tipů, rad a návodů, které potěší vaše šikovné ruce a kreativní duši. Ona ví najdete nyní na stáncích a ve vybraných trafikách. Jaroletní vydání Ona ví vychází 2. 5. 2018. Více […]
  • Ražniči na plechuRažniči na plechu Suroviny: 500 g kuřecích řízků, 500 g drůbežích jater, 200 g anglické slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 nožičky oblíbené klobásy, 2 nožičky tenkých párků, cibule podle chuti, olej, sůl, grilovací koření, pepř. […]
  • Velikonoční perníčky – tvoříme s dětmiVelikonoční perníčky – tvoříme s dětmi Velikonoce se už kvapem blíží, počasí venku vypadá spíše na pořádnou zimu, než na svátky Jara. Perníčky patří mezi tradiční velikonoční dobrotu. Pojďte se se mnou o tom přesvědčit. Děti se zabaví, bude je bavit těsto vyvalovat a […]
  • Těstoviny, rýže a ještě mnohem víceTěstoviny, rýže a ještě mnohem více Kniha obsahuje více než 600 neodolatelných receptů na přípravu těstovin, rýže, rizot, noků, obilovin, polenty, polévek a dalších lahůdek, na jejichž skladbě je znát vliv italské kuchyně. Navíc ji doprovází přes 800 inspirativních […]
  • Králičí játra na papriceKráličí játra na paprice Suroviny: 1 cibule, 1 paprika, sůl, 1 lžíce octa, 5 ks králičích jater, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml studené vody, 2 lžíce olivového oleje, ½ lžičky drceného kmínu Postup: Na olivovém oleji osmažíme cibulku dozlatova, přidáme nadrobno […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka