výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Akce Family Pointu probíhají 1×14 dní ve středu v 10.00 hod. ve Family Pointu, CRSP Josefská 1, Brno.
Pokud se Akce Family Pointu koná na jiném místě, je to vždy uvedeno u jejího popisu.
Akce Family Pointu jsou určené široké veřejnosti a jsou bezplatné. Není nutné se na ně předem přihlašovat. Děti můžete vzít s sebou.
25. 4. 2012 Vaříme zdravě a s láskou
Se Zuzanou Kobíkovou o tom, jak vařit bez lepku, vajec, mléka a dalších alergenů.
Zdroj: www.familypoint.cz
Přečtěte si také:
Salát s balkánským sýrem Suroviny:
100 g Balkánského sýra, 1 menší čínské zelí, 2 natvrdo vařená vejce, 2 rajčata, 1 lžíce olivového oleje, mletý pepř, sůl.
Postup:
Zelí nakrájíme na proužky, sýr, vejce a rajčata na kostičky. Polijeme olejem, osolíme, opepříme […]
Sterilovaný rajčatový protlak Suroviny:
2 kg rajčat, 250 g jablek, 300 g cibule, 125 ml 8% octa, ½ lžičky mleté skořice, 25 g soli, trochu sladké papriky, 4 mleté hreřbíčky, 150 g cukru.
Postup:
Zralá rajčata omyjte, spolu s jablky, nakrájete na kousky. Přidejte […]
Mámo, táto, tvořte se mnou! Kniha nabízí tři desítky projektů pro společné tvoření rodičů s dětmi. Obsahuje náměty na společnou tvorbu dárků, sestavování rodinného rodokmenu, tvorbu originálních dekorací, přípravu narozeninových oslav, mramorování, zapichovaný […]
Droždové knedlíčky do polévky Suroviny:
50 g droždí
30 g másla
1 stroužek česneku
1 vejce
strouhanka, majoránka a pepř
Postup: Na rozpálené máslo dáme rozdrobenou kostku droždi a za stálého míchání necháme droždí na pánvičce rozpustit - pote pánvičku odstavíme. […]
Rebarbora v naší kuchyni Reveň neboli rebarbora je vytrvalá zelenina a léčivá rostina s ostře kyselou chutí. Z listů používáme zdužnatěle řapíky zelené, růžové, až červené barvy. Reveň patří k našim nezdravějším zeleninám a je nepráven […]
Ředkvičky v naší kuchyni Ředkvičky patří mezi velice oblíbenou jarní zeleninu. Na pultech obchodů je nacházíme v těchto jarních měsících. Pěstují se různé odrůdy od kulatých, až po protáhlé tvary. Mají sladkou a přitom mírně štiplavou chuť, kterou způsobuje […]