výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Ochutnávka specialit staročeské kuchyně na jarní téma
Státní hrad Bítov
So 7. dubna 2012 – Ne 8. dubna 2012
Bítov
Region Jihomoravský
Poznávání historie, staročeské gastronomie a Velikonoc. Že vás tato kombinace láká? Vyražte na hrad Bítov, kde vám tohle všechno dopřejí pod jednou střechou.
Ochutnávání specialit bude nachystáno na závěr hlavního prohlídkového okruhu č. I. prohlídky Paláce.
Návštěvníci uvidí jak se vařilo na starém kachlovém sporáku a na otevřeném ohni.
K ochutnání budou buchty s povidly a tvarohem, bramborové a škvarkové placky, lívance se skořicí a daunovská kaše pro chudé.
Přichystáno je i kastelánovo překvapení z komína.
Příspěvek na ochutnávku dobrovolný
Více informací na: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/velikonocni-vareni-na-hrade-bitov-3035.html
Přečtěte si také:
Vyhodnocení soutěže PLHA 6/2011 S počtem 131 hlasů vyhrála Lubomíra Domanská, Holíč
Soutěžní výtvor: Pletený svetr a čepička pro dceru
Gratulujeme k vítězství!
Přátelé, víte, že soutěžit s námi můžete i nadále?
Domácí musli z ovesných vloček Suroviny:
2,5 hrnku ovesných vloček nasucho opražených se špetkou soli, 1 hrnek rozmixovaných jablek, 1/3 hrnku hrozinek předem namočených na 20 minut do vody, 3 lžíce pohankového medu, může být i lesní, 3 lžíce másla
Postup:
Suroviny […]
Kuličky z lískových oříšků Suroviny: 25 dkg hl.mouky, 20 dkg másla, 1 žloutek, 5 dkg prášk.cukru.
Postup: Vše smícháme dohromady, až se těsto nelepí, děláme malé kuličky do kterých zabalíme oříšek. Pečeme 10-15 minut na 200 C. Teplé obalujeme v moučkovém cukru s […]
Vepřová líčka po provensálsku Suroviny:
500 vepřových líček, 3 zelené papriky, 1 cibule, sůl, kmín, provensálské koření dle chuti
Postup:
Líčka řádně omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, hustě posypeme nakrájenou paprikou, cibulí, provensálským kořením, […]
Vyšívaní andílci
Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem 5 porcí / vegan, bez lepku
3 cibule, nakrájené na měsíčky
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
5 lžic olivového oleje
2 lžičky červené papriky + 0,5 lžičky ostré papriky nebo chilli (biokoření Sonnentor)
1½ l horké vody
2 kostky […]