výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Suroviny:
2 – 3 brambory, 200 – 300 g žampionů, 250 ml smetany na vaření (možno nahradit mlékem), 1 vrchovatá lžíce posekaného kopru, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce octa
Postup:
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkové listy a nové koření a přivedeme k varu. K vařícím se bramborám přisypeme na plátky pokrájené žampiony a vaříme do změknutí brambor i žampionů. Ve smetaně rozkvedláme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme kopr, ocet, promícháme a ještě chvilku povaříme. Nakonec vyndáme z polévky kuličky koření a bobkové listy. Podle chuti dosolíme, případně okyselíme.
Přečtěte si také:
Ražniči na plechu Suroviny:
500 g kuřecích řízků, 500 g drůbežích jater, 200 g anglické slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 nožičky oblíbené klobásy, 2 nožičky tenkých párků, cibule podle chuti, olej, sůl, grilovací koření, pepř. […]
Ďábelské toasty Suroviny:
4 krajíce chleba
4 krůtí prsa
pepř, sůl, česnek
kečup, tatarka, chilli koření
Postup: Nejprve uděláme z krajíců chleba topinky, které osolíme a počesnekujeme. Nato naklepeme krůtí prsní řízky, které osolíme a popepříme z obou […]
Soutěžní foto: motýlková soupravička
Motýlkovou soupravičku čepičky a šatiček nám poslala Jana K.
Hovězí maso na protlaku Suroviny:
500 g hovězího masa, olivový olej, 1 cibule, 2 protlaky, 2 větší mrkve, sůl, pepř, bobkový list, trochu cukru, octa, 2 lžíce hladké mouky, voda, 200 ml smetany ke šlehání
Postup:
Na oleji si osmažíme cibulku, nadrobno nakrájenou […]
Veselý skřítek – vaříme dětem Autor: Andrea Bátovská
Suroviny:
2 plátky tmavé bagety, plátek dětské šunky, 1 mrkvička (může být i chviličku podušená), okurka, ředkvičky, 1 trojúhelníček taveného sýra
Postup:
Na talířek si položíme 2 krajíčky bagety, směrem k sobě. […]
Maréna s česnekem na roštu Suroviny:
4 větší porce marény, 2 stroužky česneku, citrónová šťáva, pepř, sůl, 2 lžíce oleje, zelená petrželka.
Postup:
Česnek utřeme se solí a smícháme s olejem, pepřem a šťávou z citrónu. Pomocí peroutky potřeme porce […]