výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Zelníky

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

23.09.2020 Publikoval(a) (464)
Rubrika: Bez masa, Ovoce | zelenina

Suroviny:

400 g sterilovaného zelí, 400 g brambor, sůl, drcený kmín, pepř, 1 vejce, 4 lžíce polohrubé mouky, olej na smažení.

Postup:

Zelí necháme okapat, vodu vymačkáme. Dáme do míse, přidáme nastrouhané syrové brambory, vejce, dochutíme solí, kmínem, zahustíme polohrubou moukou. Promícháme. Z těsta tvoříme placičky, osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme se zeleninovým salátem.

Přečtěte si také:

  • Dekorování papíruDekorování papíru V naší knize získáte mnoho námětů pro zdobení papíru klasickými grafickými technikami. Úvodem se dozvíte o historii výroby, druzích a zásadách práce s papírem. Na inspirativních projektech, jejichž výsledkem je vždy zajímavý a krásný […]
  • Domácí měsíční písekDomácí měsíční písek Moonsand neboli měsíční písek možná znáte z obchodu z hračkami. Tento písek je mnohem lépe tvárný než ten obyčejný. Něco mezi pískem a modelínou. Podporuje u dětí kreativitu, motoriku a představivost. Asi 300 g písku stojí kolem 120 […]
  • Babiččina pudinková buchta Babiččina pudinková buchta Suroviny: Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g tuku, 1 vejce, 1 lžíce cukru, 1 kypřící prášek do pečiva,  7 lžic mléka Náplň:  750 g jablek (nastrouhané), 8 lžic cukru (krystal), 1 vanilkový cukr, 1 pudinkový prášek […]
  • Věda hrouVěda hrou 120 pokusů k hravému ověření fyzikálních zákonů! Víš, jak funguje teploměr? Jak pracuje potrubní pošta? A že úplně snadno zvládneš vyrobit malé tornádo? Tohle všechno a ještě mnohem víc si můžeš ověřit na 120 pokusech, kterými tě provede […]
  • Hravé jaroHravé jaro Konečně jaro! V knize najdete návody na hezké dárky k Velikonocům i ke Dni matek. Návod na zhotovení velikonočního zajíčka najdete zde. Kniha je k zakoupení zde: http://www.anagramsro.cz/hrave-jaro-x1378
  • Pohankový nákyp s ovocemPohankový nákyp s ovocem Suroviny: 200 g pohanky, 100 g hrušek, 100 g jablek, 120 g másla, skořice, cukr. Postup: Umytou a nabobtnalou pohanku dáme do mísy vymaštěné máslem a vrstvíme ji v tenčích vrstvách spolu s ovocem ochuceným cukrem a skořicí. […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka