Rubriky
Moučníky a dezerty

Domácí vanilkově – jahodová zmrzlina

Doma je možné připravit si zmrzlinu buď za tepla nebo za studena. Existují různé recepty na přípravu domácí zmrzliny, a každý používá ten svůj oblíbený. Můj oblíbený a osvědčený recept na přípravu domácí zmrzliny je velmi jednoduchý, rychlý, a nemusíte mít obavu, že dostanete salmonelu ze syrových vajíček.

Pro přípravu tohoto osvěžujícího dezertu budeme potřebovat následující suroviny: 1 kelímek šlehačky, 200ml mléka, 2 vejce, 300g cukru, lusk vanilky, jahody nebo jahodový džem.

Postup je následující: šlehačku smícháme s mlékem a dáme na vařič ohřát (pouze na asi 50-70 ° C – nesmí sevřít). V misce vyšleháme žloutky s cukrem a pomalu zašleháme do horké šlehačkovou směsi. Bílky vyšleháme zvlášť a také zapracujeme k směsi, musíme pracovat rychle, aby se nám směs nesrazila. Pak směs rozdělíme na dvě stejné části a do jedné přidáme lusky vanilky a do druhé na kousky nakrájené jahody nebo jahodový džem. Stejným způsobem můžeme připravit i zmrzlinu jiné chuti, recept na přípravu je vždy stejný, jen změníme konečnou ingredienci. Hotovou zmrzlinovou směs nalijeme do misek a dáme zmrznout. Po 5 hodinách můžeme pomocí naběračky formovat ze zmrzliny kuličky, které dáme na talíř – jednu bílou a jednu jahodovou, ozdobíme šlehačkou a jahodovým dipom.
Tato zmrzlina je vhodná úplně pro každého, dokonce i pro malé děti a mohou si ji dopřát i ženy během těhotenství. Díky tomu, že se vajíčka dostanou do varu se snižuje riziko vzniku salmonelózy, takže si ji můžete dopřát kdykoliv budete mít chuť.

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version