Rubriky
.Typ článku PR

Časopis Ona Ví 5: vůně podzimu

Podzimní číslo časopisu Ona Ví je věnované tradičním radostem tohoto ročního období. Pojďte nahlédnout se mnou.

Rubriky
Háčkované aplikace Háčkování - návody Návody

Návod na háčkovanou aplikaci zmrzliny

Potřebujeme: přízi, háček, nůžky, jehlu

Postup:

Kopeček:
Uháčkujeme 14 DS do magického kroužku (stahovacího očka). Spojíme pevným okem.

Obloučky: 3 KS, která pevným připevníme do dalšího očka – opakujeme celkem 4x.

Rubriky
Háčkované aplikace Háčkování Háčkování - návody Návody

Návod na háčkovanou mašličku

Potřebujeme: např. bavlněnou přízi, háček, nůžky

Postup:

Uháčkujeme 5 řetízkových ok, do prvního háčkujeme 4 dvakrát nahozené dlouhé sloupky, 5 řo, které připevníme pevným okem do vzniklého „očka“.

Rubriky
Moučníky a dezerty

Domácí vanilkově – jahodová zmrzlina

Doma je možné připravit si zmrzlinu buď za tepla nebo za studena. Existují různé recepty na přípravu domácí zmrzliny, a každý používá ten svůj oblíbený. Můj oblíbený a osvědčený recept na přípravu domácí zmrzliny je velmi jednoduchý, rychlý, a nemusíte mít obavu, že dostanete salmonelu ze syrových vajíček.

Pro přípravu tohoto osvěžujícího dezertu budeme potřebovat následující suroviny: 1 kelímek šlehačky, 200ml mléka, 2 vejce, 300g cukru, lusk vanilky, jahody nebo jahodový džem.

Rubriky
.Typ článku PR

Časopis Ona Ví č. 4: Prázdninové číslo

Prázdniny a doba dovolených je téměř tady. K vodě, k moři, na chalupu či zahradu, pro inspiraci a relax stačí do tašky sbalit nové vydání časopisu Ona Ví.

Rubriky
Zálivky

Ředkvičky v naší kuchyni

Ředkvičky patří mezi velice oblíbenou jarní zeleninu. Na pultech obchodů je nacházíme v těchto jarních měsících. Pěstují se různé odrůdy od kulatých, až po protáhlé tvary. Mají sladkou a přitom mírně štiplavou chuť, kterou způsobuje hořčičný olej v ředkvičkách obsažený. Pochází ze zemí Blízkého Východu. Jiní autoři tvrdí, že se původně pěstovaly v Číně a Japonsku. Dnes se ředkvičky pěstují a sklízejí v mírném podnebném pásmu Evropy i Ameriky.

Rubriky
Moučníky a dezerty Ovoce | zelenina Vaříme dětem

Kynuté knedlíky s jahodami

Suroviny:

500 g polohrubé mouky, 150 ml vlažné vody, ½ kostky kvasnic, špetku soli, 1 vejce, čerstvé jahody, máslo, mák, moučkový cukr

Postup:

Do vlažné vody rozdrobíme kvasnice, necháme vzejít kvásek. Do míse nasypeme polohrubou mouku, špetku soli a vejce. Vypracujeme hladké těsto a dáme na teplé místo kynout. Na vál postupně vyndáváme lžící kousky těsta, balíme do nich jahody, vhazujeme do vroucí vody. Vaříme na mírném plameni, než knedlíky vyplavou. Vytahujeme na tác, ihned propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky

Rubriky
Vepřové

Mleté maso v rajčatové omáčce se špagetami

Suroviny:

500 mletého vepřového masa, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 10 cherry rajčat, 5 ředkviček, 5 bílých paprik, 2 rajské protlaky, 150 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, čerstvé bylinky – bazalka, oregano, saturejka, šalvěj, sůl.

Postup:

Maso omyjeme, umeleme na masovém strojku, nakrájíme cibuli, osmažíme na oleji dozlatova, přidáme mleté maso a restujeme asi 10 minut na mírném ohni. Nakrájíme si cherry rajčata, papriky, ředkvičky nadrobno a vložíme k masové směsi, dále restujeme. Nezapomeneme na rajské protlaky a dusíme doměkka. Zahustíme hladkou moukou promíchanou ve vodě, zjemníme smetanou, prohřejeme, osolíme, přisypeme nasekané bylinky. Podáváme s uvařenými špagetami.

Rubriky
.Typ článku PR

Ona Ví Speciál – inspirace květinou

Oblíbený Speciál časopisu Ona Ví je již k dostání. Třicet parádních návodů na tvoření květin ve všech možných podobách. Pojďte nahlédnout!

Rubriky
.Typ článku PR

Kreativ Jaro 2022: kurz háčkování s Krampolinkou

Kreativ Jaro 2022 v Ostravě je už za dveřmi. Letos v plné síle včetně výtvarných dílniček a workshopů. A chcete vědět tajemství? Krampolinka tam bude, a to rovnou s workshopem háčkování.

Exit mobile version